Suntem vorbăreţi, contactează-ne: 0735.53.00.00 E-mail: alexandru.molea @bemore.ro
Engaging people at work!

Gartner, 2011: Până în 2015, 50% dintre organizaţiile care administrează procese de inovare vor aplica gamification.

 
Gartner, 2011:Până în 2014, peste 70% dintre cele mai mari 2000 companii vor derula cel puțin o aplicație gamificată.

JW Intelligence, 2011: 51% dintre adulții americani sunt de acord că dacă s-ar adăuga un nivel de competitivitate activităților de zi cu zi, ar fi mai atenți în a-și dezvolta comportamentele dorite în acele direcții. 

Gamification – folosirea elementelor şi a regulilor de joc în contexte de business, cu scopul de a atinge un obiectiv specific având participanţi mult mai implicaţi în proces. 
Conceptul a început să capete popularitate în 2010 la nivel internaţional şi se foloseşte în business în domenii diverse, cel mai des fiind întâlnit în social media, interacţiunea cu clienţii, procese de vânzare şi learning & development.

It’s not always about competing to win, but sharing how you won.
Daniel Debow, Rypple (Work.com) Founder

beneficiile gamification
beneficiile gamification cu bemore

Accenture | Deloitte | Cisco | Microsoft | Samsung | SAP | TNT | Vodafone
Ne place mult să citim online despre povești de succes ale unor companii internaționale ce au aplicat cu succes programe gamified. Reprezintă o sursă de inspirație și totodată ne oferă exemple pertinente de oferit potențialilor clienți. Am selectat pentru tine 3 articole online utile. Lectură plăcută!
1. Gamification In Leadership Development: How Companies Use Gaming To Build Their Leader Pipeline
2. How Three Businesses Scored Big with Gamification
3. Sales Gamification Case Study: Lawley Insurance

Games are the new normal! 
Al. Gore, former U.S. Vice President

 

 

iata gamification

Downloadează studiul de caz de la ACEST LINK

 

bemore - ce nu este gamification

Îți prezentăm mai jos 5 resurse pe care le poți parcurge gratuit pentru a dobândi câteva cunoștințe de bază despre gamification. Le-am ales astfel încât să fie cât mai relevante pentru tine. Ne poți contacta oricând pentru a discuta despre ele! Mult succes – Game on!

1. The Business of Gamification – Este un infografic foarte util pentru a avea o imagine de ansamblu a  ce înseamnă gamification-ul și cum impactează mediul de business.

2. ASTD’s webinars: 5 Reasons You Can’t Ignore Gamification – Cei de la ASTD permit accesul la multe webinarii interesante, iar de curând au început să abordeze și gamification-ul. Ne-au plăcut, astfel că le recomandăm! Vizionare plăcută!

3. Coursera’s MOOC – Deja celebru cursul de pe Coursera, am ales să-l punem pe locul 3 pentru că am considerat necesară parcurgerea primelor două ce oferă o abordare puțin mai practică și business oriented.

4.  ASTD’s webinar: 5 Tips For Turning Gamification Theory Into Practice – Este un webinar util pentru cei care ar vrea să încerce apliarea unui program gamified sau ar vrea să înțeleagă un pic mai bine modul în care se lucrează/muncește/crează la un asemenea program. E mult mai mult de muncă, însă este un preview interesant și util.

5. Studiul de caz oferit de bemore – Poate ai parcurs deja studiul de caz realizat pentru clientul nostru Sameday… dacă nu, acum este momentul! A fost un program lung, consistent și foarte rewarding! Te așteptăm să ne contactezi prin intermediul formularului de mai jos dacă vrei să discutăm pe baza lui!

6. Un mind-map ce sumarizează cursul online de gamification  – Pentru momentele în care ai nevoie să schiţezi ceva rapid şi ai nevoie de toată informaţia foarte bine organizată.

UPDATE: O nouă resursă interesantă și utilă se anunță a veni din partea iversity, la începutul anului viitor. Noi ne-am înscris deja pentru a vedea ce mai putem învăța!

Integrăm gamification-ul în aproape tot ceea ce facem ca și companie, începând cu activitățile interne.  Mai jos poți găsi 4 exemple (sperăm noi, foarte utile) care să te ajute să-ți faci o imagine mai clară despre cum poți aplica elemente de joc în mediul business într-o manieră atât creativă cât și eficientă.

1. Comoara piticilor – Am încercat mai multe programe de dezvoltare interne, însă acesta a fost cel mai pe placul nostru, astfel că vi-l prezentăm pe scurt, cu drag. Am plecat de la ideea că cea mai grozavă comoară este înțelepciunea, cunoașterea. Și cine ar vrea sau ar putea să dețină o comoară? Ei bine, piticii Albei ca Zăpada lucrează în mină după aur și diamante, astfel că a fost o alegere rapidă și utilă pentru povestea din spatele procesului gamified. Am ales 7-8 competențe pe care am decis că este momentul să le dezvoltăm și am pornit la drum cu challenge-uri săptămânale, acitivități individuale și comune… A fost fun și util. Pentru anul viitor, pregătim deja un program nou! 

2.Changers’ Community – Este comunitatea celor care susţin misiunea bemore. Este comunitatea tuturor celor care doresc să contribuie alături de noi pentru a avea angajaţi mai fericiţi la serviciu. Am creat un sistem gamificat de monitorizare a impactului și a implicării membrilor săi. Încercăm constant să-l îmbunătățim adaptându-l nevoilor celor implicați, dar și direcțiilor bemore pe care decidem să ne concetrăm. O poți contacta oricând pe Andra pentru mai multe detalii.

3. Land of Colors – Avem un sediu mare și frumos, însă de fiecare dată când voiam să ne apucăm a-l curăța și amenaja, trebuia să ne mobilizăm serios ca să terminăm în timp util, să participăm toți și să mai avem chef și după de a face treabă. Soluția a fost introducerea unor elemente basic de gamification. Rezultatul a fost o echipă mai organizată și fericită pentru că nu părea munca atât de grea. Dacă vrei mai multe detalii despre ce am făcut, dă-mi un email. Aici am putut să-ți ofer doar un exemplu abordat în iunie 2013, mai avem câteva povești (zile de curățenie) de succes!

Bună, Doina sunt! Pasionată de gamification și dornică de a implementa într-o manieră cât mai profesionistă gamification-ul în companiile din România, învățând cât mai multe din bunele practici ale companiilor internaționale. Împreună cu Alex și Ovidiu contribui la construirea programelor de dezvoltare. Dacă vrei să afli mai multe despre gamification sau despre cum lucrăm noi cu acest concept, te rog, nu ezita să ne contactezi folosind formularul de mai jos.

Gamification is not a project… it’s a program that gets invested in for the long-term. Those that understand that see the most impactful and meaningful results. 
Kris Duggan, founder of Badgeville

Numele tău*

Adresă email*

Număr de telefon

Ce vrei să mai afli despre "gamification"?

Da, vreau să primesc resurse de dezvoltare și noutăți despre bemore.

Încântați de cunoștință! 🙂 Oamenii faini împărtăşesc ideile bune. Poate i-ar interesa şi pe prietenii tăi informaţia din această pagină. Folosește butoanele din stânga.
Back to Top